www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

CNC software
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 15, 16, 17

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
trot
Član
Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25
Aktiv.: 5.70
Kraj: glej fogl

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 31, 2014 12:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je del LinuxCNC-ja... ne vem sicer če/kako se ga da samostojno naložit... lahko pa poskusi z Dmap2gcode ki temelji na image-to-gcode.

Sicer pa, če rabiš rezkat samo konture, potem lahko uporabiš nek programček za pretvarjat bitno_sliko -> vektorsko_sliko, potem pa en programček iz vektorske_slike -> g-kodo.

.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 31, 2014 1:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Desso
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2011 14:42
Aktiv.: 1.40
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 01, 2014 9:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kroko je napisal/a:
To o čemer piše trot pa najdeš v CNC USB Controller meniju "File/Import Image 3D" Smile

Res škoda, da za tvoj SW ni napisano:
A: Kaj z njim lahko narediš in kaj lahko nastavljaš.
B: Kako se to, kar je opisano v A naredi.

A lahko dobi vsak.
B dobi, kdor kupi SW.

To je le moje mnenje.

Program damp2gcode sem preizkusil. Simpatičen uporaben. Vendar jaz bi rad tak narisan/poskeniran krompir rad spravil v AutoCad

Lp, D

Nazadnje urejal/a Desso Tor Apr 01, 2014 9:55 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70617.06

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 01, 2014 9:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
folc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25
Aktiv.: 3.56
Kraj: Nekje med NG in Tolminom

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 01, 2014 10:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

trot je napisal/a:
folc je napisal/a:
odlično, ja kot si sam ugotovil rabim za korekcijo Z osi .. namreč sama miza mi visi in ok sedaj je MDF plata je pač poreskana in je vse lepo ravno, ampak v planu je ALU profil za mizo in tam ne mislem reskat ampak narediti korekcijo tako da upam da mi uspe tole skupaj sestaviti, kot sem na hitro preletel pa vidim da je tale tipka za t.i. "probe" funkcijo vezana kar direktno na pine LPT porta ali se mar motim, ker moj vmesnik kar jaz vem tega ne omogoča.

En signal z lpt porta spelji na motion.probe-input, če nimaš nič več prosto, potem pač dodaj še eno lpt port kartico... Zveži tako se da ob dotiku mize to vidi na lptport vhodu.

Če imaš mizo ravno in je samo nagnjena, potem ne rabiš delat korekcije po mreži, ampak korigiraj samo naklon mize, korekcijo določi iz enačbe ravnine. Naredi signal:
Zkorigirean = "Zpos-cmd" + k1*"Xpos-cmd" + k2*"Ypos-cmd" + k3
in tega pelji na stepgen Z osi. Konstante k1, k2 in k3 določi iz naklona mize.

ubistvi bi moral narediti korekcijo Z osi po X in Y ker lahko malenkost visi tudi po Y osi in ne samo po X osi ...

upam da dobim čas da tole zadevo preučim in jo realiziram

kar se tiče portov na LPT pa imam še fraj

Folc
Nazaj na vrh
bedo123
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Okt 2012 9:53
Aktiv.: 0.25
Kraj: žiri

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 15, 2014 8:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

živjo.

izdelano imam malo CNC mašino za graviranje tiskanih vezij. sedaj moram samo še vpisati program v arduino-ta. rabil bi kakšen nasvet glede tega saj sem še nov v programiranju. za pogon motorjem imam 3x l298n stepper driver in arduino uno. torej zanima me kako mora biti program spisan da bo arduino pravilno pošiljal kodo naprej do motorjev?

gledal sem tudi arduino GRBL dodatek..

lp

Fido
Član
Član

Pridružen-a: Sre 17 Feb 2010 19:42
Aktiv.: 0.42
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 15, 2014 3:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko prilepiš kakšen link oz kaj več dokumentacije ,po kateri si se orientiral za izdelavo "CNC-ja". Obstaja več možnosti in izvedb. Univerzalno delujočo, bo težko najti Very Happy
Nazaj na vrh
bedo123
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 15, 2014 4:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://makeyourbot.wikidot.com/mantis9-1

orientiral sem se na tejle strani.. malenkost sem prilagodil nekatere stvari...
v glavnem:
-imam na vseh oseh navadno navojno palico M8, matice iz medenine
- vodila fi10 in rostfrei-ja in puše za vodila iz medenine
-motorji so bipolarni nema17 stepperji, vsak motor posebaj poganja l298n stepper krmilnik,
- in pa arduino uno
-napajalnik je iz starega PC-ja

WIN_20140407_164752.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  193.98 KB
 Pogledana:  83 krat

WIN_20140407_164752.JPG

skalpel
Član
Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 19:46
Aktiv.: 2.64
Kraj: Šenčur

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 15, 2014 5:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koliko si dal za ves material?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
bedo123
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 15, 2014 9:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

cca 100€... nekaj stvari sem dobil pri kolegih... drugače bi bilo nekaj € več Smile
lojz54
Član
Član

Pridružen-a: Čet 30 Dec 2010 15:20
Aktiv.: 0.83
Kraj: Portorož

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 23, 2014 6:13 pm    Naslov sporočila:  cnc stroj Odgovori s citatom

Pozdravljen!
Tudi jaz bi naredil takšen strojček ,pa me zanima kaj razen graviranja še lahko delaš?Ti najbolj veš kako se obnaša strojček v praksi.So motorji nema 17 dovolj močni?
L.p. Alojz
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 15, 16, 17
Stran 17 od 17

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni