|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
solomojster Član

Pridružen-a: Tor 18 Maj 2010 12:26 Prispevkov: 851 Aktiv.: 4.63 Kraj: NOVA GORICA
|
Objavljeno: Ned Nov 01, 2015 7:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Branez je napisal/a: |
Pa še kaj pride... |
Za tale tiskalnik bo porabljenega precej manj materijala, kot za trublemaker-ja. Z daljšimi profili ga lahko kaj kmalu povečaš na večji volumen.
Kaj pa printanec ? Ga ne bo zeblo ?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.03 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Ned Nov 01, 2015 8:47 am Naslov sporočila: |
|
|
To že dela Jaka57. Jaz pa sem se odločil narediti še en mini tiskalnik s površino 10 x 10cm, saj večinoma tiskam drobiž manjši od teh mer.
Tisto o zaprti komori je samo fama. S pravilnimi nastavitvami in čisto šobo se noben material ne zvija. Imeti moraš malo (beri: dosti) potrpljenja in stroj nastaviti kot je treba.
Opis: |
Delovna miza 110mm X 110mm na kateri je spodaj SMD NTC upor 100kOhmov |
|
Velikost datoteke: |
590.3 KB |
Pogledana: |
4 krat |

|
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.55 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Ned Nov 01, 2015 1:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
To že dela Jaka57............. |
Trenutno ne dela nič, ker "šraufa" Tomos avtomatika 3m od sinove slamnate tašče.
Za grelo pa sem preizkušal tudi stekloplastično Euro veroboard ploščo
vse vezi pa sem vezal v serijo na 24V. Zadeva deluje kot grelec brez problemov.
Tisto o zaprti komori je samo fama. S pravilnimi nastavitvami in čisto šobo se noben material ne zvija...... |
Se strinjam, s stranskimi pleksi stekli sem tiskal na začetku in mi nikakor ni šlo v "lajšto" zakaj potrebujemo komoro, saj na Netu najdeš cel kup tiskalnikov, ki te komore nimajo in v katerih se plastika tiska normalno.
Nisem še videl Pruse ali njegovih izpeljank s komoro, ker dejansko ni potrebna, mogoče, če bi tiskal zunaj, pa še to nisem čisto prepričan!
No mogoče mi bo pa kakšen "stručko" razložil, kaj je tisto, ki lahko tako drastično vpliva na temperaturo mize
in v trenutku povzroči padec temperature mize in posledično zvijanje plastike, ki je običajno problem v prvih nekaj slojih, ki se držijo mize.
Mi je pa Prusa oz. izpeljanke (tudi Branetova konstrukcija) čedalje bolj všeč, ker je lahko bistveno cenejša od društvenega tiskalnika, na vseh vodilih lahko uporabimo drsne ležaje in ne cenenih plehnatih puš,
ki povzročajo marsikomu probleme pri tiskanju (izgubljanje korakov, posledica pa je zamik slojev). Zaradi drsnih ležajev se lahko uporabi tudi manjše 0.9 stopinjske motorje, ki so cenovno zelo ugodni (7$),
na driverjih za motorje je lahko manjši mikrostepping posledica pa je večji moment.
In še kaj bi se našlo v prid Prusa podobnim tiskalnikom
In seveda pišem o tiskalniku, ki ga uporabljam(o) za hobi izdelke in ne za profesionalno rabo, kajti nekateri se najdejo, pa naj bo to 3D tiskalnik ali pa CNC stroj, na katerem bi želeli imeti vse v tisočinko in to za hobi uporabo,
ko pa nekaj delajo jim pa zadeve strižejo tudi za nekaj mm, če ne še kaj hujšega .
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
solomojster Član

Pridružen-a: Tor 18 Maj 2010 12:26 Prispevkov: 851 Aktiv.: 4.63 Kraj: NOVA GORICA
|
Objavljeno: Pon Nov 02, 2015 5:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako zgleda sistem iz plehnatih puš, oziroma boljša izvedba z drsnimi ležaji ?
Trenutno recikliram 3mm vezano ploščo iz starih lesenih zabojčkov sadja. Presenetljivo kvalitetnejši materijal kot vezana plošča 4mm iz ob**a.
|
1.31 MB |
9 krat |

|
|
1.37 MB |
15 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46 Prispevkov: 2099 Aktiv.: 11.28 Kraj: Trebnje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Drago_G Član

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2010 15:12 Prispevkov: 288 Aktiv.: 1.63 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: Tor Nov 03, 2015 10:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bizgec65, čemu pa vse to služi?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

|
Objavljeno: Sre Nov 04, 2015 9:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aha, to je omarica "4-stranke", lesno obdelovalnega stroja. Dimenzije obdelovanca so 230cmx180cmx (pozabil ) ) V to omarico sem dodal samo 20 -30 m rdečega vodnika. (moram, takav sam!).
_________________ Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!)  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lojz Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31 Prispevkov: 668 Aktiv.: 2.82 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Čet Nov 05, 2015 9:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Vidim samo ene 20-30cm rdečega vodnika. Ali pa sem čorav?
_________________ LP
Lojz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.03 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Čet Nov 05, 2015 9:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Če si ti čorav, sem jaz tudi!
Počasi napredujem z izdelavo še enega 3D printerja
Narezati moram še vse železje, potem pa veselo na sestavljanje.
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

|
Objavljeno: Čet Nov 05, 2015 8:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hm, vidva, ki nista čorava :
Najprej je bila hamletovska trilema:
Bizgec65 je napisal/a: |
Razmišljam, naj dodam kak km rdečega vodnika, al' ja?  |
Potem je sledila slika.
Šele potem je sledil odgovor na trilemo.
(Aja, pa vmes je potekel en cel dan )
Saj ni bilo veliko za dodati, nekaj relejev in dodatnih kontaktov za vklop dodatnih zadev ob delovanju tega stroja v različnih režimih.
_________________ Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!)  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

|
Objavljeno: Čet Nov 05, 2015 9:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dodal sem še verigo za kable. Bila je donacija in ne izlicitirana, kot se je sprva videlo.
Še enkrat hvala!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

|
Objavljeno: Čet Nov 05, 2015 10:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa še kaj bomo dodali, če se kaj izkaže.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jakey Član

Pridružen-a: Sre 11 Jul 2012 0:38 Prispevkov: 651 Aktiv.: 4.13 Kraj: Ravne/LJ/Kobarid
|
Objavljeno: Pet Nov 06, 2015 12:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Dodal sem še verigo za kable. Bila je donacija in ne izlicitirana, kot se je sprva videlo.
Še enkrat hvala!
 |
Če bo še kdo potreboval to verigo, lahko doniram kakšen kos
_________________ Predlagam, da kar napišem, si čimprej skopirat, saj bodo šerifi tega foruma verjetno pobrisali s predpostavko, da ne prispeva (dosti) k vrednosti foruma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
solomojster Član

|
Objavljeno: Pet Nov 06, 2015 7:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Narezati moram še vse železje, potem pa veselo na sestavljanje. |
Lep izdelek !
Zanima me kje kupuješ "to" železje.? Navojne trapezne palice, drsne palice in puše?
A tale tiskalnik lahko z daljšim železjem lahko natiska tudi večje kose od 10x 10cm?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

|
Objavljeno: Pet Nov 06, 2015 9:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Kupujem v "local Harware Store" tukaj v Koprivnici na hrvaškem. Česar nimajo naročijo in je za par dni pri meni.
solomojster je napisal/a: |
...A tale tiskalnik lahko z daljšim železjem natiska tudi večje kose od 10x 10cm? |
Seveda, vendar jaz stremim za čim manjšim tiskalnikom, ker tiskam ogromno drobnih delov.
Na BranJaq ekstruder sem dodal še servo s končnim stikalom za "auto bed leveling".
Še video kako zgleda iz vseh strani
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni