www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Balirka krone

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dgrude
Član
Član



Pridružen-a: Sob 15 Nov 2008 13:44
Prispevkov: 174
Aktiv.: 1.48
Kraj: Velike Lašče

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 05, 2018 3:11 pm    Naslov sporočila:  Balirka krone Odgovori s citatom

Zdravo!
Naletel sem na problem, da mi naključno začne zmrzovat računalnik od balirke krone. Včasih dela uro ali dve, včasih pa zamrzne takoj.
Simptomi so, da karnaenkrat zamrzne komandna plošča, ter se ne odziva več na katerikoli pritisk na tipko.
Takoj sem posumil na motnje v napajanju, ter vzporedno z obstoječimi kondenzatorji, dodal dodatne kondenzatorje, vendar simptomi ostajajo enaki. Se mogoče komu kaj sanja kje bi lahko bila napaka?



krone.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  89.35 KB
 Pogledana:  11 krat

krone.jpg



krone2.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  181.34 KB
 Pogledana:  59 krat

krone2.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
polkic
Član
Član



Pridružen-a: Pon 04 Dec 2017 20:27
Prispevkov: 24
Aktiv.: 3.20

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 05, 2018 4:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljen,

mogoče kaki slabi/oslabljeni stiki?

Lep pozdrav.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13439
Aktiv.: 88.01
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 05, 2018 4:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Običajno se napake pojavljajo na samem stroju. Preveri senzorje, stikala, kake enkoderje, če so na stroju. Predvsem pa preveri instalacijo. Ni nujno, da računalnik "zmrzne" morda "čaka" v zanki na nek odgovor s stroja, ki ga pa ni.
Kako zadevo potem "oživiš" ?

_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 1001
Aktiv.: 14.54
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 05, 2018 4:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali pa se ti kaj pregreva in posledično zamrzne? Zagotovi hlajenje/zračnost.
_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dgrude
Član
Član



Pridružen-a: Sob 15 Nov 2008 13:44
Prispevkov: 174
Aktiv.: 1.48
Kraj: Velike Lašče

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 05, 2018 6:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ker se tiče pregrevanja, mislim da se nima kaj, pa tudi ce se do zdaj ni, se tudi zdaj ne sme.
Zadevo oživim tako, da ji vzamem napajanje. Vcasih zacne delovati takoj, vcasih pa je potrebno n poskusov. Bom nekako preveril, ce je takrat res slab stik na kaksnem senzorju.🤔
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MOND
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 20:05
Prispevkov: 343
Aktiv.: 2.25
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 05, 2018 6:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

C3 in C2? imata že tovarniško "dodane" tantale? Ne vidim, da bi bila kaj dodatno fiksirana. Sklepam, da se tale škatla precej trese.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dgrude
Član
Član



Pridružen-a: Sob 15 Nov 2008 13:44
Prispevkov: 174
Aktiv.: 1.48
Kraj: Velike Lašče

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 05, 2018 9:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tantale sem dodal jaz, vendar ni sprememb.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
eldi2011
Član
Član



Pridružen-a: Pon 29 Sep 2014 15:55
Prispevkov: 129
Aktiv.: 2.79
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 06, 2018 6:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po dvajsetih letih je lahko tudi kakšen elektrolit umrl. Če mu naraste ESR z vzporednim kondenzatorjem ne pridobiš nič. Pod lupo preglej še vezje. Lahko imaš kakšen slab spoj, ki enkrat prevaja in spet ne. Napajalne linije, pa okrog težkih elementov...
Lahko bi bil tudi kristal ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kastaneda
Član
Član



Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18
Prispevkov: 425
Aktiv.: 4.00

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 06, 2018 9:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko je tudi kaj narobe s kristalom.
_________________
LP
Srečko
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Peter123
Član
Član



Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Prispevkov: 1073
Aktiv.: 9.27
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 06, 2018 9:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobro bi bilo vidt PCB tudi od spodaj, kjer so zadeve zalotane.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
airwolf
Član
Član



Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Prispevkov: 1833
Aktiv.: 14.85
Kraj: Tržič, Kovor

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 09, 2018 10:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Identičen problem, kriva je bila varovalka ki se nahaja v računalniku na sami balirki.
Ne spomnim se katera (če se prav spomnim je ena navpična in dve vodoravni problematična je bila prva vodoravna - najvišja)
Ko sem to precinil je mir.

_________________
LP Gašper
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
dgrude
Član
Član



Pridružen-a: Sob 15 Nov 2008 13:44
Prispevkov: 174
Aktiv.: 1.48
Kraj: Velike Lašče

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 10, 2018 8:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V nedeljo sem precinil računalnik v balirki. Kaže da bo zadeva začela delovati, saj je delala brez napake cel dan.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2205 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group