www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Frekvencmeter s PIC16F84
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.80

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 01, 2006 6:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

_ID_ en predlog,
Snami program s sprogramiranega mikrokontrolerja katerega poskušaš ter ga pripni. Potem ga lahko naloži Frenki. Če bo delal pri njemu je težava hardware sicer software.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ID
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 18:17
Aktiv.: 3.64
Kraj: Ljubljana-Podpeč

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 01, 2006 6:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Datoteki sem dal na filemanager. Rar najdeš tukaj:http://www.elektronik.si/phpATM/index.php?&direction=0&order=&directory=Nacrti%20tiskana%20vezja%20izdelki
Naslov datoteke je PIC frekvenc meter.rar. Upam da boš lahko odprl. Risano je v P-CADu.
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 01, 2006 7:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
_ID_ en predlog,
Snami program s sprogramiranega mikrokontrolerja katerega poskušaš ter ga pripni. Potem ga lahko naloži Frenki. Če bo delal pri njemu je težava hardware sicer software.

_ID_ naredi predlagano. Tistih datotek pa ne bo šlo odpret. Pripni .pdf.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.80

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 01, 2006 7:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pripni še program - ampak tistega katerega boš snel z mikrokontrolerja. Tako se lahko preveri, če je program v mikrokontroler pravilno vpisan.
ID
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 01, 2006 7:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
_ID_ en predlog,

To bi lahko naredila ja, ampak trenutno sem jaz na faxu. Vprašanje je tudi, če se bo frenkiju dalo še enkrat vse skupaj na proto board vezat Confused

edit:

frenki je napisal:
_ID_ naredi predlagano. Tistih datotek pa ne bo šlo odpret. Pripni .pdf.

.pdf ne bo šlo, ker nimam programa za pdf delat (slab računalnik). To lahko naredim šele v petek, ko pridem domov, kjer to lahko naredim. Lahko še edino pripnem datoteko .prn (enako kot je .eps) in jo odpreš v corelu.

Nazadnje urejal/a ID Sre Mar 01, 2006 7:09 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 01, 2006 7:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole še vedno teče na protoboard-u Wink . PIC-a bom pa že prestavil v programator in potem nazaj. Ti kar preberi vsebino in jo pripni sem.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
borber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Aktiv.: 13.10
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 01, 2006 7:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot se vidi na prvi pogled je napaka na shemi. Originalen načrt ima data bus narisan z obrnjenimi pini. V bus gre D7 iz pina 13 PICa in iz busa gre D7 na pin 14 LCDja in ne iz pina 6 PICa, kot si ti naredil. Skratka bus je narobe zvezan. Pozoren bodi na Data oznake na levi in na desni strani busa. Oznake so obrnjene ti si pa mislil, da je povezava direktna.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ID
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 01, 2006 7:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sedaj sem v filemanager naložil še .prn datoteko vezja, ki jo lahko najdeš v:
http://www.elektronik.si/phpATM/index.php?&direction=0&order=&directory=Nacrti%20tiskana%20vezja%20izdelki
in klikneš na Vezje.prn. To nato lahko uvoziš v Corel draw ali kaj podobnega.
Nazaj na vrh
ID
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 01, 2006 7:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borber je napisal/a:
Kot se vidi na prvi pogled je napaka na shemi. Originalen načrt ima data bus narisan z obrnjenimi pini. V bus gre D7 iz pina 13 PICa in iz busa gre D7 na pin 14 LCDja in ne iz pina 6 PICa, kot si ti naredil. Skratka bus je narobe zvezan. Pozoren bodi na Data oznake na levi in na desni strani busa. Oznake so obrnjene ti si pa mislil, da je povezava direktna.

Jaz sem res naredil direktne povezave- 13 -n PICa sem vezal na 7 pin LCDja itd...Se pravi da gre pin 13 pin od PICa na 14 pin LCDja, PIC 12 na LCD 13 itd...
Če bi malo bolj gledal bi opazil da so oznake kontra. Problem pa je tudi v tem, da do včeraj nisem vedel kaj je data bus Confused . Mislim, da je tukaj moj problem. Ko pridem domov bom poizkušal data bus obrniti oz ga povezati z žičkami po original shemi.
Nazaj na vrh
ID
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 03, 2006 1:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Včeraj sem še enkrat na novo naredil TIV, vstavil sprogramiranega PICa in zadeva je stekla. Najprej mi je delala samo prva polovica LCDja, zato sem v PICa "zapekel" kodo s popravkom za LCD ki je organiziran kot 2X8. Sedaj frekvenc meter lepo dela. Moram ga še samo umeriti. Mogoče kakšna ideja kako to izvesti brez osciloskopa? In še eno banalno vprašanje. Sedaj me čaka še izdelava ohišja. To da ga moram ozemljiti mi je jasno. Zanima pa me, ali potem maso od frekvenc metra in funkcijskega generatorja povežem na zemljo- se pravi na ohišje?

PS: Frenki, hvala za tvoj trud! Hvala tudi tebi borber!
Nazaj na vrh
ID
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 16, 2007 5:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V septemberski številki revije Everiday practical electronics, letnik 2006 je načrt za frekvenc meter s PIC16F84 do 50MHz.

Specifikacije:
Compact size 130x67x44 mm
8-digit display (LCD)
automatic Hz, kHz or MHz indicator units
Two resolution modes
0.1 Hz resolution up to 150 Hz
1 Hz resolution up to max 16 MHz
10 Hz resolution above 16 MHz
Batery or DC plugpack supply
Nazaj na vrh
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.97

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 16, 2007 11:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

_ID_ je napisal/a:
V septemberski številki revije Everiday practical electronics, letnik 2006 je načrt za frekvenc meter s PIC16F84 do 50MHz.

Tukaj tudi: Sprut.de - 50Mhz frekvencmeter .
Ampak je tale boljši: 2Hz ... 1GHz Cool .
LP,
Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
zvitko
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Dec 2006 18:15
Aktiv.: 0.13
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 29, 2007 10:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dobra stvar je ta frekvencmeter Very Happy
Nazaj na vrh
japek
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50
Aktiv.: 3.29
Kraj: Radenci

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2007 10:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Še tole si oglejte ! Avtor frekvencmetra je Matjaž Vidmar.
http://www.s5tech.net/s53mv/counter/history.html

Zadnje čase sem stran pogosto obiskoval, pa sem ga nekako spregledal, je pa novi datum. Si bil ti donator 1505, ali pa se jih mogoče da kje ponovno dobiti. 1507 ima drugo ohišje, ga pa še prodajajo pri SE.

sorinsistem
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 29 Jun 2009 17:28
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 29, 2009 10:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.qsl.net/om3cph/counter/lcd/contribs/oh6cj.html very good project, with asm.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni