www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

AVR ATMega8515 + LCD + ds1820

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
CarpeDiem
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24
Aktiv.: 1.41
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 30, 2005 4:07 pm    Naslov sporočila:  AVR ATMega8515 + LCD + ds1820 Odgovori s citatom

Začetki programiranja in uporabe AVR-jev.

Priklop senzorja temperature na AVR.

uC: ATmega8515
Programski jezik: BASCOM AVR
Programator: stk200 (h**p://www.avr.4mg.com/photo2.html)
Program za programiranje: PonyProg

' zunanji oscilator: 4MHz + 2x 27pF
' nastavitev spodnjih FUSE bitov: odkljukan je samo SUT0 bit (bit = 0)

Shemi manjka 4MHz kristal.

lp, CArpeDiem

1wire.pdf
 Opis:
Shema

Download
 Ime datoteke:  1wire.pdf
 Velikost datoteke:  25.15 KB
 Downloadano:  71 krat

1wire.zip
 Opis:
Program

Download
 Ime datoteke:  1wire.zip
 Velikost datoteke:  13.79 KB
 Downloadano:  70 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.42
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 02, 2008 9:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav!

Ravno delam eno takšno zadevo, kjer bom potreboval senzor za merjenje temperature. Uporabil sem kar tale CarpeDiem-ov projekt z protoboarda, vendar imam težavo, katero še ne vem kako rešiti. Najprej sem vzel Atmego8515 in na njej zadevo sprobal. Vse deluje lepo in prav, le da mi na LCD displayu izpiše ERROR namesto prikaza temperature (V samem programu je napisano, da se error izpiše v primeru da senzorje ni, ali pa je narobe priključen). DS1820 imam priljučen pravilno (pravzaprav sem probal na dveh Wink ). Uporabljam notranji (interni) oscilator 4MHz. Malo sem pomislil na težavo z fuse biti, katerih nisem nastavljal. Vse skupaj počnem v Bascom AVR programu. Mogoče ima kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bilo še narobe Confused ?

DS1820.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  452.61 KB
 Pogledana:  4 krat

DS1820.jpg

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pobesneli
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24
Aktiv.: 5.03
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 04, 2008 8:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

meni je isto delalo ,vendar ko [slovenščina je zame španska vas] vklopil zunanji oscilator 4mhz,je takoj zaznalo senzor
Nazaj na vrh
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.42
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 06, 2008 6:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pobesneli je napisal/a:
meni je isto delalo ,vendar ko [slovenščina je zame španska vas] vklopil zunanji oscilator 4mhz,je takoj zaznalo senzor

Tega zgoraj napisanega sicer še nisem probal, vendar naj povem le da ista stvar na ATmegi 8 deluje brez problema. Uporabljen je njegov interni oscilator 8MHz.

@Pobesneli: Bom enkrat probal še tvojo idejo z ATmega8515, trenutno moram komplet zadevo spravit iz protoboarda na tiskano vezje in nato v ohišje.

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni