|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mosqito Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22 Prispevkov: 3517 Aktiv.: 31.76
|
Objavljeno: Sob Dec 24, 2022 12:10 am Naslov sporočila: |
|
|
frenki je napisal/a: |
mosqito je napisal/a: |
Postaje pa zaćnemo izdelovati po novem letu, da bo do izpita že vsak imel svojo za poslušanje. |
Tule pa dejansko greste po najboljši poti, da bodo tečajniki ob izpitu tudi znanje odnesli. Pa še po izpitu lahko takoj začnejo samostojno delat.  |
Sem bil kar nekaj v kontaktu z Manuelom. Res prijazen človek in pripravljen pomagat ter odgovoriti na vsa vprašanja (za razliko od nekaterih, tudi S5 avtorjev, ki sem jih srečal v preteklosti in so: A) se delali najpametnejše in hoteli vse sami ali B) bili ošabno arogantni).
Odličen primer, kaj se da, če je dobra volja in se stvari naredi na pravi način "open".
_________________ Always going the extra mile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3387 Aktiv.: 16.08
|
Objavljeno: Sob Dec 24, 2022 8:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Končno, po dnevih neuspehov, mi je uspelo narediti softwerski TWI vmesnik za ATTinny.
Najprej sem poskušal z uporabo USI vmesnika, pa ni šlo. Po nekaj dneh obupal in začel s popolnoma programsko rešitvijo.
No, tudi to mi je vzelo nekaj dni, ampak sedaj deluje
PS en dan pri meni pomeni 1-2 uri prostega časa...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14656 Aktiv.: 62.17 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Dec 24, 2022 9:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ravnokar sem zamenjal tole z novejšo rgb verzijo
Sicer je še vedno polno funcionirala. Sem bil pa prav presenečen. Kot prvo - ja kako hitro mine čas. Slabo viden datum na etiketi mikrokotrolerja je 2007
Od takrat torej 15 let je zvezda visela pod napuščem. (nikoli je nisem snel - sem jo samo izklopil) Verjetno jo je tudi kdaj pral dež. Vezje je sicer precej oksidirano a še vedno delujejo vse ledice. Zaščiteno je bilo samo s premazom kolofonije. Glede na to, sem se odločil, da gre nazaj na steno. Zamenjal sem edino elektrolit, ki je na vrhu točil - ni bil niti napihnjen, ter vezje zaščitil z plastik sprejem.... na nadaljnih 15 let .
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s53al Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44 Prispevkov: 1111 Aktiv.: 6.26 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Pon Dec 26, 2022 6:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mašinca za kaj manjšega zbrusit je odpovedala. le zakaj...
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.23 MB |
Pogledana: |
39 krat |

|
_________________ Vremenska postaja Doblička gora |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mosqito Član

|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2022 5:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ugotavljam, da je Prestolnica dokaj slabo pokrita z LoRaWAN.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.4 MB |
Pogledana: |
9 krat |

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6724 Aktiv.: 28.52 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joze Član

Pridružen-a: Pet 26 Jan 2007 10:27 Prispevkov: 204 Aktiv.: 0.92
|
Objavljeno: Tor Jan 03, 2023 3:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
LP!
Sem naročil par kosov LC12s, čakam da pridejo.
Silvo Hvala.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2561 Aktiv.: 12.45 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Čet Jan 05, 2023 10:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
mosqito je napisal/a: |
Ugotavljam, da je Prestolnica dokaj slabo pokrita z LoRaWAN. |
Pa bi skoraj moralo biti. Ljubljana je ravna in 10km na SF12 dela kar zanesljivo oz vsaj je na vidni. Je pa verjetno precej motenj.
Kako je drugače zdaj s to loro odkar so TTNv2 ukinili ?
imajo ti razni APji še kaj vrednosti (TTOG, Lorix, Laird ipd...)
Antenne in mikrotiki vem, da so uporabni za selitev na 802.11ah (WiFi HaLow)
_________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mosqito Član

|
Objavljeno: Čet Jan 05, 2023 11:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vse, kar sem imel, sem preselil na v3.0. Gateway-i bi morali delati brez problema, le na novo moraš registrirat.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fricky Član

Pridružen-a: Pon 22 Sep 2003 15:37 Prispevkov: 260 Aktiv.: 1.10 Kraj: Ribniško Pohorje
|
Objavljeno: Čet Jan 19, 2023 9:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
Delphi |
Sem danes preiskusil tvoj konfiguracijski sw na modulih, delalo vse iz prve, modula lepo komunicirata. Pod ID je verjetno mišljeno vpis po dve 8 bitni decimalni cifri? Tako mi je tudi delovalo
Si kaj testiral domet pri 12db?
lpD
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14656 Aktiv.: 62.17 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Jan 19, 2023 9:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
fricky je napisal/a: |
Sem danes preiskusil tvoj konfiguracijski sw na modulih, delalo vse iz prve, modula lepo komunicirata. Pod ID je verjetno mišljeno vpis po dve 8 bitni decimalni cifri? Tako mi je tudi delovalo
Si kaj testiral domet pri 12db?
lpD |
Me veseli, da je kdo poskusil. Domet sem poskusil le v hiši. Skozi 2 steni in betonsko ploščo gre brez težav.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 458 dni