Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Vojko Član

Pridružen-a: Ned 05 Nov 2006 13:08 Prispevkov: 56 Aktiv.: 0.25 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Okt 25, 2007 12:47 pm Naslov sporočila: Domača veterna elektrana |
|
|
Pozdravljeni
Zanima me ali je kdo poskušal izdelat kakšno domačo verzijo veterne elektrane (agregata). Ali premore kdo kakšne informacije, kako do ugodne cene agregata in sploh raznih potrebnih delov za izgradnjo veternice. _________________ fastforward: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.42 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Čet Okt 25, 2007 3:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče ti kaj pomaga ta ki je na filemanagerju. Klik . _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eriks Neznanec

Pridružen-a: Ned 21 Okt 2007 7:02 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.02 Kraj: N.G.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3468 Aktiv.: 14.65 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pet Okt 26, 2007 2:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Upam, da si že uporabil funkcijo za iskanje po forumu. O tem je namreč že bilo govora:
Alternativni viri energije -veternjača
generator za veterno elektrarno
Alternator-elektrarna
Predvsem sem iskal zadnjo temo, prvi dve sem našel med iskanjem. Tukaj lahko izpostavim mnenje uporabnika TineA, ki ga osebno poznam in ima doma elektrarno, ki že dolgo deluje brez problemov. Uporablja jo za samostojen sistem, načrtuje pa tudi novo, omrežno. Razsmernik namerava kupiti, generator pa že ima - narejen po naročilu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ufosim Neznanec

Pridružen-a: Sob 27 Jan 2007 19:17 Prispevkov: 7 Aktiv.: 0.03 Kraj: Cerkvenjak
|
Objavljeno: Sob Nov 03, 2007 8:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Ali kdo mogoče ve kje bi se dal kupiti kakšen približno 1 KW vetrni generator s permanentnimi magneti?
In ali je 600W IN 28 V 20 A dovolj močan za polnjenje akomulatorjev in pogon še česa?
Kaj pa pomeni kratica mph in kako se pretvori v druge enote?
Hvala! _________________ Get me more wind! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.58
|
Objavljeno: Sob Nov 03, 2007 8:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
mph = miles per hour (milj na uro).
Pretvori se z Googlom, npr. takole ali takole. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matija5ka Član

Pridružen-a: Sre 18 Jan 2006 0:06 Prispevkov: 14 Aktiv.: 0.06 Kraj: Ljubljana/Bled
|
Objavljeno: Sob Nov 03, 2007 8:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
jaz sem imel že lepe načrte (v glavi) kako bi ene vetrnica stala za mojo hišo na nekajmetrskem drogu. Krake vetrne turbine sem imel plan narediti iz stirodura, ker je lahek in enostaven za obdelavo, samo skrbi me da bi se lahko ob premočnem vetru zlomile...
drugače pa nekaj linkov:
http://www.otherpower.com/otherpower_wind.html
http://www.windstuffnow.com/main/ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.03 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sob Nov 03, 2007 10:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Osnova iz stirodurja, potem pa čez ogljikova vlakna.... Pa bo trdo. Stirodur sam ni primeren za takšne stvari. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Alfa99 Član

Pridružen-a: Sob 21 Apr 2007 12:16 Prispevkov: 20 Aktiv.: 0.09 Kraj: Lucija
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trully1 Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2003 20:20 Prispevkov: 216 Aktiv.: 0.91 Kraj: Železniki
|
Objavljeno: Ned Nov 04, 2007 10:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo
Pri nas v Domelu smo, se mi zdi da letos naredil vzorec generatorja za nekoga ki je delal veterno elektrarno. Podatkov žal ne vem, lahko pa se pozanimam. Da pa se naredit tudi samo en vzorec, vendar ni ravno poceni.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.96 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Sob Nov 10, 2007 8:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še to iz pokvarjene uporabne dele. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.80 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Sob Nov 10, 2007 10:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Eden prijatelj, ki je pravi majster za elektrotehniko, si je izgradil oziroma še izdeluje vetrno elektrarnico cca. 2kW.
Če bom kdaj šel mimo, bom poslikal.
Doma ima tudi vodno turbino, ki mu napaja celo hišo( če proizvede več energije kot jo porabi, jo oddaja v omrežje in mu odbija štvec) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vojko Član

|
Objavljeno: Pon Nov 12, 2007 6:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot prvo se opravičujem ker sem začel temo in dalj časa nisem sodeloval. Služba mi sega v privatni čas. Sem pa pridobil kar nekaj zanimivih informacij. Kot prvo država uradno spodbuja alternativne vire vendar veterne elektrarne niso ravno na prvem mestu. S 14,55SIT na Kw/h bi bilo zanimivo za dobiček, če bi gradil vsaj 100Kw vetrno elektrarno. Za domače potrebe se pa da uporabit kar asinhronski elektromotor od 5-10Kw. Premer rotorja bi bil od 5 do 7m odvisno od površine krila. Samogradnja agregata z trajnimi magneti je zanimiva vendar kdo še danes lahko bogu cajt krade mu zavidam. Nekoliko višje se nahaja komentar za izdelavo krila veternice. Samo krilo veternice se mi ne zdi problem. Verjetno bom vzel osnovo izdelava krila jadrilice in nekoliko dodelal obliko reber. Material bom zmenjal namesto lesa in plastike bom uporabil Aluminij in dur Aluminij. Zadevo sem precej dodelal vendar je še daleč do izvedbe. Upam da ob delovanju nebo preveč žvižgalo ali kako drugače motilo mir in tišino. - Kaj mislite? _________________ fastforward: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vojko Član

|
Objavljeno: Pon Nov 12, 2007 6:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
trully1 je napisal/a: |
Zdravo
Pri nas v Domelu smo, se mi zdi da letos naredil vzorec generatorja za nekoga ki je delal veterno elektrarno. Podatkov žal ne vem, lahko pa se pozanimam. Da pa se naredit tudi samo en vzorec, vendar ni ravno poceni.
LP |
Vsekakor bi bil vesel podatkov- tehničnih in komercijalnih seveda.
Slišal sem, da so razvili v ISKRA avtoelektrika zelo zanimiv agregat za barke, ki ni občutljiv na majnša nihanja obratov. Ali kdo kaj ve o tem. _________________ fastforward: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Pon Nov 12, 2007 10:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem prebral še drugo temo in vidim, da sem mimo fsekal
Pri 12m/s je seveda normalno, da dobiš ven dokaj veliko, a kdaj tako piha?
5 x na leto po par ur! Vsaj pri nas!
lp _________________ 3 x 3 = 9
Nazadnje urejal/a ro-bi Tor Nov 13, 2007 1:16 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|